Ingredienser
- 750 g högrev
- 2 msk smör
- salt
- svartpeppar
- 2 st hackade vitlöksklyftor
- 1 st köttbuljongtärning
- 2 st gula lökar
- 2 st morötter
- kålrot
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl mjölk
- 1 tsk kinesisk soja
Skär köttet i bitar, Bryn dem i smör i en stor gryta. Salta och peppra. Tillsätt vatten så det nästan täcker köttet, vitlök och buljongtärning. Koka under lock ca 30 min. skär lök, morot och kålrot i bitar och lägg i grytan. Koka ca 15 min tills rotfrukterna känns mjuka. Skiva purjolöken och lägg ner i grytan. Rör ner vetemjöl utrört i lite vatten, mjölk å soja. koka 5 min.
Jag äter denna rätt sedan med bröd :D
Kommentera